Hoe je een lekkere stamppot maakt zonder dikmakende jus en spekjes.

Hoe je een lekkere stamppot maakt zonder dikmakende jus en spekjes.

23 oktober 2018 10:58 - door Julia Kang - 0 reacties

Labels: , ,

Stamppot op zich gemaakt van alleen aardappels en groente zijn geen caloriebommen. Het worden dikmakers door de vette jus en spekjes en de rookworst die er meestal bij wordt gegeten. Toch kun je een stamppot ook lekker smakelijk en smeuig maken zonder laatst genoemde ingredienten.

Ik gebruik zelf elke dag opgeloste bouillonpoeder om mijn stampotten en aardappels op smaak te brengen. Het is een goed alternatief voor de vette jus. En in plaats van spekjes die een lekkere zoute crunch aan de stamppot geven, eet ik stukjes kimchi bij de stamppot die dezelfde zoute bite geven als uitgebakken spekjes. maar in tegenstelling  tot spekjes nauwelijks calorieen toevoegen aan het geheel. In onderstaand filmpje hoe ik een heel lekker slankmakend pompoen wortel stamppot maak, met groentebouillonpoeder.

Deel dit bericht

Reacties

Plaats een reactie