Home

Blog

 1. Gezonde maar ook superlekkere zuurkool-rozijnenmuffins

  23 november 2018 19:57

  Labels: , ,

  Omdat mijn kinderen ook weleens frietjes willen eten ging ik ook maar eens op zoek naar een airfryer. Ik kwam er achter dat de meeste airfryers een Teflon anti aanbaklaag hebben binnenin. Teflon is enorm giftig, dus zocht ik een airfryer met een keramische coating.

  Lees meer

 2. Mijn fruity interieur

  21 november 2018 09:56

  Labels: , , ,

  Als je zoveel fruit eet als ik en mijn twee kinderen, dan heb je aan een fruitmandje op de keukentafel natuurlijk niet genoeg. Dus bewaarde ik eerst al mijn hoeveelheden fruit in grote dozen in de keuken, al gauw kwam er een echte fruitkast in onze woonkamer.

  Lees meer

 3. Hoe je sneller kan worden door minder lange duurlopen en meer extensieve intervallen.

  23 oktober 2018 11:08

  Labels: ,

  Veel hardlopers denken dat als je sneller wilt worden in  het hardlopen, je vooral veel kilometers moet maken in de vorm van duurlopen. Dit is echter een groot misverstand.

  Lees meer

 4. Hoe je een lekkere stamppot maakt zonder dikmakende jus en spekjes.

  23 oktober 2018 10:58

  Labels: , ,

  Stamppot op zich gemaakt van alleen aardappels en groente zijn geen caloriebommen. Het worden dikmakers door de vette jus en spekjes en de rookworst die er meestal bij wordt gegeten. Toch kun je een stamppot ook lekker smakelijk en smeuig maken zonder laatst genoemde ingredienten.

  Lees meer

 5. Pompoen kimchi wraps

  17 oktober 2018 11:58

  Labels: , ,

  Zoals jullie weten ben ik dol op kimchi en eet het vrijwel elke dag. Je kunt er van alles meedoen.

  Lees meer

 6. Mopje van de week

  17 oktober 2018 09:24

  Labels: ,

  Onder het mom een dag niet gelachen, een dag niet geleefd 

  Lees meer

 7. Waarom ik al meer dan 32 jaar hardloop.

  9 oktober 2018 16:24

  Labels: ,

  Als ik terug kijk op mijn leven is er slechts een ding die als een rode draad vanaf mijn 12e door mijn leven is blijven lopen. Bij alles op het gebied van studie, werk, interesses, sport, hobby’s begon ik toch vroeg of laat te twijfelen of ik er verder mee wilde gaan, stopte er dan uiteindelijk ook weer mee en ging dan weer iets nieuws doen. Mijn leven was voor lange tijd een lappendeken van onafgemaakte dingen en gebrek aan continuïteit, die ik aan elkaar naaide om op die manier mijn leven toch maar een ogenschijnlijke rust te laten doen uitstralen. Behalve met het hardlopen, daar heb ik nooit aan getwijfeld om mee te stoppen en nu ik 44 ben, 32 jaar later, loop ik nog steeds, fanatieker dan ooit. 

  Lees meer

 8. Hoe maak je kimchi

  12 januari 2018 13:36

  Labels: , ,

  Ik heb een filmpje gemaakt waarin ik uitleg wat kimchi is en hoe je het maakt. Er zijn op het internet vrij veel Engelstalige filmpjes te vinden over het maken van kimchi, maar behalve dat ze allemaal in het Engels zijn, zijn ze ook een beetje saai. Ik wilde een leuk, humoristisch filmpje maken, maar ook waarin duidelijk wordt uitgelegd wat kimchi is en hoe je het maakt. Het maken van kimchi kent 3 fases. In dit filmpje zie je bij elke fase steeds een andere personage (ikzelf, een grappig Koreaans omaatje en een danseres) die elk op hun eigen (soms humoristische) wijze laten zien hoe je kimchi moet maken. Afsluitend met de originele kimchi dance op de Kangnamstyle:-)

  Ik zet hieronder alleen de lijst met ingredienten, de rest wordt duidelijk in het filmpje.

  Lees meer

 9. Zieke mensen zijn goed voor de economie.

  1 februari 2016 08:53

  Labels:

  In Korea heb je op elke hoek van de straat een apotheek. Maar hoeveel concurrentie er ook is, elke apotheker kan er goed van leven. Voor veel Koreanen is -naast Kimchie- een pilletje of drankje dagelijkse kost. Ze gaan ook voor elk wissewasje naar de dokter en dan krijgen ze altijd een recept mee, voor wat voor klacht dan ook. Dat is namelijk precies wat er van een Koreaanse dokter verwacht wordt.  

  Lees meer

 10. Keltisch zeezout (videoblog)

  28 november 2015 14:52

  Labels: ,

  Over zout bestaan veel misverstanden. Zout heeft een slecht imago als het over gezondheid gaat. Bewerkt zout is inderdaad slecht voor je lichaam en het houdt vocht vast met als gevolg een hoge bloeddruk. Maar natuurlijk, ongeraffineerd zout is eerder goed voor je lichaam. Wat is bewerkt zout en wat is natuurlijk zout?

  Lees meer