Blog
-
Alles over de kaki's
Wist je dat er ook kaki's zijn die als ze nog hard zijn niet kunt eten omdat ze dan nog wrang en bitter zijn?
-
Gezonde maar ook superlekkere zuurkool-rozijnenmuffins
Omdat mijn kinderen ook weleens frietjes willen eten ging ik ook maar eens op zoek naar een airfryer. Ik kwam er achter dat de meeste airfryers een Teflon anti aanbaklaag hebben binnenin. Teflon is enorm giftig, dus zocht ik een airfryer met een keramische coating.
-
Mijn fruity interieur
Als je zoveel fruit eet als ik en mijn twee kinderen, dan heb je aan een fruitmandje op de keukentafel natuurlijk niet genoeg. Dus bewaarde ik eerst al mijn hoeveelheden fruit in grote dozen in de keuken, al gauw kwam er een echte fruitkast in onze woonkamer.
-
Hoe je een lekkere stamppot maakt zonder dikmakende jus en spekjes.
Stamppot op zich gemaakt van alleen aardappels en groente zijn geen caloriebommen. Het worden dikmakers door de vette jus en spekjes en de rookworst die er meestal bij wordt gegeten. Toch kun je een stamppot ook lekker smakelijk en smeuig maken zonder laatst genoemde ingredienten.
-
Pompoen kimchi wraps
Zoals jullie weten ben ik dol op kimchi en eet het vrijwel elke dag. Je kunt er van alles meedoen.
-
Hoe maak je kimchi
Ik heb een filmpje gemaakt waarin ik uitleg wat kimchi is en hoe je het maakt. Er zijn op het internet vrij veel Engelstalige filmpjes te vinden over het maken van kimchi, maar behalve dat ze allemaal in het Engels zijn, zijn ze ook een beetje saai. Ik wilde een leuk, humoristisch filmpje maken, maar ook waarin duidelijk wordt uitgelegd wat kimchi is en hoe je het maakt. Het maken van kimchi kent 3 fases. In dit filmpje zie je bij elke fase steeds een andere personage (ikzelf, een grappig Koreaans omaatje en een danseres) die elk op hun eigen (soms humoristische) wijze laten zien hoe je kimchi moet maken. Afsluitend met de originele kimchi dance op de Kangnamstyle:-)
Ik zet hieronder alleen de lijst met ingredienten, de rest wordt duidelijk in het filmpje.
-
Keltisch zeezout (videoblog)
Over zout bestaan veel misverstanden. Zout heeft een slecht imago als het over gezondheid gaat. Bewerkt zout is inderdaad slecht voor je lichaam en het houdt vocht vast met als gevolg een hoge bloeddruk. Maar natuurlijk, ongeraffineerd zout is eerder goed voor je lichaam. Wat is bewerkt zout en wat is natuurlijk zout?
-
Bananenbrood (videoblog)
Ik zelf eet geen brood omdat ik een fruity lifestyle heb. Maar mijn dochtertje houdt wel van brood. Ik probeer haar zo weinig mogelijk supermarktbrood te geven, dus of ik haal het brood uit de natuurwinkel of ik bak zelf een bananenbrood. Dat is altijd een succes.
-
Biologisch Tomatensap met Keltisch zeezout (videoblog)
Ik ben dol op tomatensap, maar dan wil ik wel graag biologische tomatensap die op smaak is gebracht met Keltisch zeezout. Nu is biologische tomatensap erg duur, want je hebt maar twee opties. Of je koopt een kilo bio trostomaten en gooit deze in de blender, dan ben je ongeveer 5 euro kwijt voor een liter tomatensap. Of je koopt in de biologische natuurvoedingswinkel een fles tomatensap, dat kost je bijna 3 euro. Verder zit in alle tomatensappen geraffineerd keukenzout.
-
De iets betere chocolade (videoblog)
Iedereen houdt van chocola, ik ook! Maar ja, chocola uit de supermarkt kan je beter maar niet eten. Biologische chocola is al een stuk beter, maar je kan zeker niet zeggen dat biologische chocola gezond is. Nu heb ik een hele lekkere chocola bedacht die je zelf kan maken en iets beter is dan de chocolade uit de supermarkt. (Let op: Ik zeg niet dat je van deze chocola af gaat vallen als je het elke dag eet, maar het zal je gezondheid zeker niet ruineren zoals andere chocola).
- Vorige pagina
- 1
- 2
- 3
- Volgende pagina